Spaans recept - Reisverslag uit Malgrat de Mar, Spanje van Barbara - WaarBenJij.nu Spaans recept - Reisverslag uit Malgrat de Mar, Spanje van Barbara - WaarBenJij.nu

Spaans recept

Door: Barbara

Blijf op de hoogte en volg Barbara

09 Juli 2007 | Spanje, Malgrat de Mar

Ja hoor, daar zijn we weer, haahahaa

Ik had jullie beloofd om weer spaanse recepten te geven. En mijn neef Appie vroeg er ook al naar. Dus Appie, dit recept is speciaal voor jou.

VARKENSWANGEN!!!!!!
Nu zullen jullie wel denken, bleehhh, varkenswangen!!! Maar dit is zooooo lekker!!! Het vlees is heerlijk mals en het smaakt echt verrukkelijk!

Varkenswangen met linzen

boter
2 eetlepels azijn
3 eetlepels arachideolie

Hoe maakt u het?

1. Spoel de varkenswangen schoon onder stromend water.
2. Stoof de groenten in een beetje boter en voeg dan kruidnagel, laurier, Jamaica peper, jeneverbessen, look en wijn toe. Laat alles gedurende 15 minuten koken en leg er vervolgens de varkenswangen bovenop. Giet er water bij tot alles onder staat. Laat 1 uur koken op een laag vuur.
3. Haal de wangen uit de pan en snij een gedeelte van het vet weg.
4. Giet de bouillon door een zeef.
5. Kook de linzen 15 tot 20 minuten in de bouillon. Giet vervolgens de bouillon weer af.
6. Stoof de groenten in een beetje boter en voeg er de rode ui, de lente-ui en de linzen aan toe. Breng het geheel op smaak met olie, peper en zout.
7. Bestrijk de varkenswangen met mosterd, paneer ze in bloem en kleur ze in boter.
8. Serveer met de linzen en eventueel een salade met ingekookte balsamicoazijn.

Bon provecho!!!

Hieronder zie je een plaatje van bereidde varkenswangen. Dat ziet er toch uit om je vingers erbij af te likken?????

Hasta luego y muchos besos
Babs

• 09 Juli 2007 - 11:49

Victoria:

Eeeeh...ik heb liever patat speciaal als je het niet erg vindt??

Maar mijn moeder smult hiervan...jakkes

• 09 Juli 2007 - 11:50

Victoria:

Dat is toch heel vet vlees...van dat glibberdeglibbervlees??

• 09 Juli 2007 - 14:40

Danny:

Hmm klinkt wel lekker. Eens kijken waar ze in Nederland varkenswangen verkopen....Gracias !!

• 09 Juli 2007 - 16:28

Carmen:

Kom ik bij de slager. Heeft U varkenswangen? Krijg ik vast een klap voor mijn kop hahaha.
    Volgens mij kun je dat hier helemaal niet krijgen

• 10 Juli 2007 - 07:27

Appie:

Haha...Babs bedankt!
    Dat is een nog 's een exotisch gerecht. Weer wat anders als paella. Het ziet er lekker uit.
    Groetjes
    Appie